Mon 17 January 2022

Ieder jaar vinden de World Ski Awards plaats, waarbij per wintersportland en op wereldniveau de beste skigebieden, dorpen, hotels en chalets een prijs ontvangen. De awards voor 2021 zijn inmiddels uitgereikt en het Franse Val Thorens mag de prijs voor ‘het beste wintersportdorp in Frankrijk’ in ontvangst nemen. Het is niet de eerste keer dat het bekende dorp de prijs wint. Al acht keer eerder eindigde Val Thorens bovenaan.

Voor de 9e keer het beste wintersportdorp van Frankrijk

Dit jaar is Val Thorens voor de 9e keer uitgeroepen tot het beste wintersportdorp van Frankrijk. Ze ontvingen de World Ski Award in deze categorie na beoordeling door een jury en de stemmen in deze categorie. Vincent Lalanne, directeur van het toerismekantoor in Val Thorens: “We zijn vereerd om opnieuw verkozen te zijn tot beste wintersportdorp van Frankrijk, een prijs die we te danken hebben aan de fans van Val Thorens.” Het is een mooie prijs voor het wintersportdorp dat eerder ook 7 keer de titel voor beste wintersportdorp ter wereld mocht ontvangen. “We feliciteren Verbier met de titel van beste wintersportdorp ter wereld. Het is een teken van internationale erkenning en excellentie op het hoogste niveau. We zijn meer dan ooit gemotiveerd om onze diensten te verbeteren en opnieuw die felbegeerde titel binnen te halen!”, aldus Lalanne.

Ook prijs voor beste Franse Ski-boetiekhotel in Val Thorens

Tijdens de World Ski Awards worden verschillende prijzen uitgereikt, waaronder dus die voor het beste skidorp per land én ter wereld. Ook is er een prijs voor het beste ski-boetiekhotel per land uitgereikt. Die voor Frankrijk is ook gewonnen in Val Thorens. Le Pashmina Refuge Hôtel***** kreeg de beste beoordeling en mocht de prijs voor beste Franse ski-boetiekhotel in ontvangst nemen. Met grote en lichte ruimtes vol zachte materialen en levendige kleuren is het een van de mooiste berghotels in de Alpen. Tel daarbij op dat je in restaurant Les Explorateurs, bekroond met een Michelinster, wordt verwend met maaltijden van chef Josselin Jeanblanc. Dan snap je dat dit hotel de prijs mag ontvangen.

World Ski Awards

De World Ski Awards worden sinds 2013 ieder jaar uitgereikt in verschillende categorieën. Zo is er voor de 25 beste skilanden ter wereld een prijs voor onder andere het beste skigebied, skihotel, ski-boetiekhotel en chalet per land. Daarnaast worden ook op wereldniveau prijzen uitgereikt. De beoordeling vindt plaats door middel van een beoordeling van professionals uit de ski-industrie en door stemmen van het publiek. Dit jaar stemden maar liefst 2,2 miljoen mensen. Wij zijn benieuwd wie de awards volgend jaar winnen!Source: https://skiinformatie.nl/val-thorens-voor-9e-keer-verkozen-tot-beste-wintersportdorp-van-frankrijk/

Event Partners

Supporting Partners

Our Other Awards