#ReStart

Tue 03 December 2019

Dit weekend zijn de World Ski Awards uitgereikt in Kitzbühel. Eén keer per jaar komen hier de vertegenwoordigers van de skigebieden en bekende namen uit de wintersportwereld samen, voor de bekendmaking van onder andere het beste skigebied ter wereld. Benieuwd wie de winnaar van 2019 is?

Beste skigebied ter wereld 2019

Van 22 t/m 24 november is wederom de prijs voor ‘beste skigebied ter wereld’ uitgereikt. Het evenement vond plaats onderaan de beroemde Hahnenkamm piste. Het beste skigebied van 2019 is geworden… Val Thorens! Een bijzondere prestatie, want het is al de 6e keer dat ValTho deze prijs in de wacht sleept.

Wintersport in Val Thorens

Val Thorens ligt op 2300 meter hoogte en is daarmee het hoogst gelegen wintersportdorp van Europa. Wat betreft sneeuwzekerheid zit je hier dus helemaal goed! Val Thorens is onderdeel van het skigebied Les Trois Vallées. Met 600 km aan pistes is dit één van de grootste skigebieden ter wereld. Val Thorens heeft alles in huis voor een fijne wintersport. Van heerlijke pistes tot feestelijke après-ski en gave activiteiten buiten het skiën om. Benieuwd welke nieuwe dingen je dit skiseizoen in Val Thorens kunt verwachten?

Nog meer winnaars

Naast de prijs voor het beste skigebied ter wereld zijn er ook nog andere awards uitgereikt. Hieronder vind je een overzicht.

  • Beste freestyle skigebied ter wereld: LAAX
  • Beste skihotel ter wereld: W Verbier
  • Beste skichalet ter wereld: Zermatt
  • Beste liftbedrijf ter wereld: Bergbahnen Kitzbühel
  • Beste indoor skihal ter wereld: Ski Dubai
  • Beste reisorganisatie ter wereld: Sunweb

Niet alleen is er gekeken naar ‘de beste ter wereld’, maar ook naar de beste per wintersportland. Kitzbühel is bekroond tot het beste skigebied van Oostenrijk en het TOP Hotel in Hochgurgl tot het beste skihotel van Oostenrijk. Garmisch-Partenkirchen is het beste skigebied van Duitsland, DOLOMITES Val Gardena is de beste van Italië en Verbier de beste van Zwitserland.

Over de World Ski Awards

De World Ski Awards zijn in 2013 opgericht om de normen binnen de ski-industrie te verhogen. Alle bedrijven die achter de skigebieden zitten, worden op die manier beloond voor hun harde werken. En dat is niet voor niets. Wereldwijd zijn er naar schatting zo’n 400 miljoen skiërs en die bezoeken samen de ruim 2500 skigebieden ter wereld. De missie van de World Ski Awards is een zo eerlijk en transparant mogelijke wedstrijd, waarmee het wintersporttoerisme wordt bevorderd.Source: https://skiinformatie.nl/world-ski-awards-dit-is-het-beste-skigebied-ter-wereld-van-2019/

Event Partners

Supporting Partners

Our Other Awards